Kuntavaalit

KÄÄNNÄ UUSI LEHTI(NEN).

Oman elämänsä superopiskelija ja vihreä feministi ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon. Tavoitteena maailman paras opiskelijakaupunki, jossa mielen hyvinvointi on pääasia.

Äänestä mut valtuustoon numerolla 821.

Ajatuksia paremmasta Helsingistä

Huomenna Helsinki voi hyvin.

Mielenterveys on voimavara, johon jokaisella on oikeus. Liian usein mielenterveydestä puhuttaessa ei puhuta terveydestä ollenkaan – sen sijaan keskustelu pyörii mielen oireilun ja mielenterveysongelmien ympärillä.

Ongelmat on ratkaistava ja mielenterveyspalvelut tarvitsevat resursseja, jotta jatkossa apua saisi välittömästi, edullisesti ja matalalla kynnyksellä, mutta se ei kuitenkaan riitä. Tarvitsemme mielen hyvinvointia edistävää politiikkaa, visiota siitä, miten voisimme voida paremmin.

Haluan Helsingin, jossa jokaisella on oikeus voida hyvin. Mielenterveyttä voi edistää politiikalla: jokaisen päätöksen kohdalla on arvioitava, mitkä sen vaikutukset ovat kaupunkilaisten hyvinvointiin.

Mielen hyvinvointia voi edistää vaikkapa pitämällä pyörätiet kunnossa ympäri vuoden, tuomalla kulttuurikokemukset kaikkien kaupunkilaisten saataville tai rakentamalla avantouintipaikan Merihakaan.

Mielen hyvinvointia edistää myös se, että varmistamme riittävät resurssit laadukkaalle koulutukselle ja turvallisille kouluille, vahvistamme toimivia palveluita kirjastoista terveyskeskuksiin sekä takaamme, että kaupunkitila puistoista ja poluista toreille ja terasseille on kaikkien käytettävissä.

Ole kuin kotonasi.

Kaupunkipolitiikka tarvitsee feminismiä ja antirasismia, jotta jokainen voisi kokea olevansa turvassa ja tervetullut. Rasismi, seksismi, syrjintä, häirintä tai muu roska ei kuulu Helsinkiin. 

Ihmisoikeuksien edistämisen on näyttävä Helsingissä muutoinkin kuin sateenkaarilippuina Pride-viikolla. Liputuksen lisäksi tarvitaan konkreettisia, rakenteellisia tekoja yhdenvertaisuuden eteen.

Tarvitaan feminististä budjetointia ja kaupunkisuunnittelua, turvallisia tiloja ympäri kaupunkia. Tarvitaan cisheteronormin kyseenalaistamista kaikessa kaupungin toiminnassa: strategioiden kirjoittamisessa, yksittäisissä kohtaamisissa, lomakkeiden laatimisessa, viestintäkuvaston suunnittelussa. Tarvitaan sukupuolineutraaleja vessoja ja matkakortteja, joissa sukupuoli ei ole tunnistustietona. Tarvitaan tietoa ja koulutusta kaikille kaupungin työntekijöille.

Haaveilen Helsingistä, jossa jokainen voisi tuntea olevansa kotonaan. Kuulumisen tunne vaatii aitoa osallisuutta, mahdollisuuksia olla ja tehdä iästä, elämäntilanteesta ja varallisuudesta riippumatta.

Tarvitsemme toimivaa julkista liikennettä pystyyn ja poikittain, kohtuuhintaisia asuntoja kaikkialle kantakaupungista kaukaisempiin kaupunginosiin, panostuksia kevyen liikenteen kehittämiseen, saavutettavia harrastusmahdollisuuksia, virkistäviä luontopolkuja. Kulttuuria, elämää, ihmisiä.

Helsinki kuuluu meille kaikille.

Koulutus kuuluu kaikille.

Haluan Helsingin, jossa jokainen voi unelmoida mistä tahansa. Laadukas ja saavutettava koulutus kaikille on avain noihin unelmiin.

Panostukset koulutukseen ovat panostuksia tulevaisuuteen, niin yksilön kuin yhteiskunnan osalta. Yksilön kouluttaminen on investointi, jolla yhteiskunta tukee rauhaa, demokratiaa ja yhdenvertaisuutta.

Maailman paras koulu ei ole täydellinen, vaan itse asiassa eriarvoistuva. Helsingissä on käännettävä suunta alueiden eriarvoistumisen ja koulushoppailun tieltä kohti kaupunkia, jossa mikä tahansa koulu nähdään yhtä hyvänä kuin naapurikaupunginosassa.

Jotta mahdollisuuksien tasa-arvo joskus oikeasti toteutuisi, tarvitsemme myönteistä erityiskohtelua niille, jotka eivät saa kotoa tukea koulupolulleen. Kouluissa tehtävään nuorisotyöhön ja riittäviin oppilashuollon palveluihin panostaminen edistävät oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvointia.

Hyvinvoiva lapsi tai nuori voi keskittyä oppimiseen, kun kaikki voimavarat eivät kulu vaikeuksien selättämiseen. 

Koulutus on paras tapa muuttaa maailmaa. Olisi oikein, että koulutusjärjestelmämme myös takaisi lähtökohdista riippumatta jokaiselle mahdollisuudet olla maailman muuttaja.

Miksi vihreät?

Politiikka on joukkuelaji. Ei ole yhdentekevää, kenen tiimiin liittyy. Jokaisissa vaaleissa ääni ehdokkaalle on ensisijaisesti ääni puolueelle.

Minä valitsin vihreät, koska haluan kuulua puolueeseen, jossa ihmisoikeudet eivät ole mielipidekysymys. Haluan kuulua puolueeseen, joka on feministinen ja antirasistinen. Puolueeseen, jossa puolustetaan koulutusta ja sivistystä. Puolueeseen, joka on luonnon puolella.

Oikeudenmukaisuus on ollut mulle tärkeä arvo lapsesta asti. Olen halunnut korjata vääryydet ja sitä kautta tehdä maailmasta paremman paikan. Koen, että oikeudenmukaisuuden puolesta pystyn taistelemaan parhaiten juuri tässä puolueessa, jossa voin olla kuka olen.

IMG_8987-2

Mitä ajattelen kuntapolitiikan kysymyksistä?