Copy of SANNI (17)

Puheeni liittokokoukselle

Hyvä liittokokous, bästa förbundsmöte, dear General Assembly

Millainen on sinun ylioppilasliikkeesi? Onko se sivistyksen arvostaja, kansainvälisyyden edistäjä, ennakkoluuloton edelläkävijä ja yhdenvertaisuuden puolustaja? Vai kenties ikuinen ei-liike, muutoksissaan hidas, aina samaan aikaan liikaa ja liian vähän?

Minun ylioppilasliikkeeni on inspiroiva yhteisö, joka vaatii liikaa, jotta voi saada tarpeeksi. Se on  oikeudenmukaisuuden puolustaja, joka kuuntelee toista, mutta ei pyytele anteeksi omia mielipiteitään. Se on välittävä yhteisö, jota ajaa eteenpäin usko paremmasta huomisesta. Se on joukko yksilöitä, jotka yhdessä ovat enemmän ja muistavat, että edes opiskelijoiden edunvalvontaa ei tehdä oman hyvinvoinnin kustannuksella.

Minä olen täällä tänään, koska tämä liike on antanut mulle valtavan määrän asiantuntemusta, itseluottamusta ja rohkeutta. Se on opettanut olemaan aito ja muistamaan, että naamasta ei näy mitä pään sisällä tapahtuu. Se on tuonut mun elämään ihmisiä, joiden kanssa uskallan olla haavoittuvainen.

Seison tässä nyt, koska mulla on mieletön palo vaikuttaa. Uskon, että opiskelijan arkea parantamalla me takaamme tämän yhteiskunnan – ja itseasiassa koko maapallon – tulevaisuuden. Vaalien supervuonna meidän on edellytettävä koulutuspolulle asetettujen esteiden, kuten maksullisuuden purkamista; varmistettava asemamme sosiaaliturvan kokonaisuudistuksessa; taattava riittävät resurssit opiskelijoiden huolestuttavan mielenterveystilanteen parantamiseen sekä vaadittava tekoja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

Ennen kaikkea puhun teille kuitenkin nyt, koska tätä minä rakastan. Välitän aidosti siitä, mitä ympärilläni tapahtuu: niin koko yhteiskunnassa kuin viereisessä työhuoneessa. Vaikka haluankin muuttaa maailmaa, mulle on äärimmäisen tärkeää, että tämä liike, me kaikki, voimme hyvin emmekä polta itseämme loppuun.

Te päätätte tänä viikonloppuna ylioppilasliikkeen tulevaisuudesta. Olkaa moniäänisiä, olkaa eri mieltä. Kuunnelkaa ja kunnioittakaa toisianne.

Hyvä liittokokous, katsokaa ympärillenne. Näette valtavan määrän intohimoa, ymmärrystä ja asiantuntemusta. Näette syyn, miksi muutos parempaan on mahdollinen.

Tätä liikettä minä haluan johtaa ensi vuoden. Inspiroivaa liittokokousta kaikille!